onsdag 9 juni 2010

Dags att välja elavtal?!

Jag kommer snart bli förklarad galen! Det damp ner ett brev i brevlådan, med rubrik lika detta ”inlägg” - "Dags att välja elavtal". Vilken fnurra detta blivit! Jag har ägnat hela dagen, med en dåres envishet, till att försöka bringa klarhet i vilket val jag bör göra. Försäljarna av elektricitet är många. Deras avtal desto fler. Intet förstår jag av tariffer och nätpriser. Beräkningarna ser ut som rena fantasifostren! Och då har jag ändå varit bankman i många år!

Dessa val skapar mina kval, och jag vet varken ut eller in. Välja rätt eller välja fel, det är frågan. Vad är detta för frihet? Valen står mig upp i halsen, då de de facto upptar alltför stor del av min vakna tid! Välja el, välja apotek, välja telefon ,välja satan, välja gud, välja, välja, välja! Jag har dessutom inte lust att välja ”fel” och bli förloraren i det tokiga spelet.

Detta motsvarar inte den frihet jag väntar mig av livet, det är snarare ett ”valens fängelse”, dessutom utan vakter, regler eller annat som gör tillvaron begriplig.

Väljer jag inte alls förlorar jag ännu mer. Detta är orimligt. Tänk på de bröder och systrar i Rosengård, som inte har den språkliga biten tillräckligt klar för att ens kunna göra valet. Dessa våra syskon, bliva förlorare utan val!

Detta är inte frihet, det är galenskap! Jag kommer att byta sida! Mina borgerskapets bröder och systrar har förlorat förståndet, då de tillåta dessa tokerier. Jag kommer att bli den riktiga konservativa socialisten! Jag ska skapa den nya världen, med de gamla hederliga värderingarna! De Gripenhjälmska palatsen ska snart växa upp som svampar ur jorden och nya tider stunda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar